La creació monetària

La moneda lliure es crea a partir d'una operació matemàtica que neix amb l'objectiu de repartir la creació monetària i estabilitzar l'economia. El sistema econòmic bancari actual necessita crisis econòmiques per funcionar ja que es basa en el crèdit i en les bombolles econòmiques. Per saber més sobre el funcionament del sistema bancari aneu a l'apartat Sobre el sistema bancari actual.

A diferència dels bancs, en la moneda lliure és una fórmula matemàtica senzilla la que calcula la creació monetària anual i es fa de forma automàtica, sense que cap persona hi pugui influir. Cada any es crea un 10% del total de moneda que hi ha (en tots els comptes de Ğ1 sumats). Aquest 10% es reparteix per igual a tots els comptes de membre, que reben un petit ingrés diariament al seu compte. La quantitat que rep cada membre s'anomena Divident Universal (DU), i segons la quantitat total de moneda i de comptes membres, representa una quantitat de Ğ1 o una altra. En aquests moments, per exemple, un DU = 10 Ğ1 aproximadament. És molt important entendre què és el DU, perquè a part de ser la quantitat que crea cada membre, és un indicador del valor de les Ğ1, per això, es recomana posar preus a allò que volem vendre o oferir en DU i no en Ğ1. Si et sembla una mica complicat i vols saber més informació sobre el càlcul matemàtic del DU i perquè és un indicador de valor aneu a l'apartat Divident Universal (DU).

Qui crea aquests DU? Es creen automàticament als comptes membre.


Compte de membre

Un compte de membre certificat, a més de poder emetre i rebre transaccions com qualsevol compte, permet:

Per ser membre, hauràs d'acceptar la Llicència de la Ğ1 i t'hauran d'haver certificat 5 o més comptes membres (Xarxa de confiança).